Dinamik DNS, cihazınızın IP adresi internet sağlayıcısı tarafından dinamik olarak değiştirildiğinde bir veya daha fazla DNS kaydının IP adresini otomatik olarak değiştirme seçeneği sunan bir DNS servisidir.
Servis ayrıca teknik jargonda DDNS veya Dyn DNS olarak da adlandırılır.
Statik bir IP'niz yoksa, İnternete her bağlandığınızda IP değişir. IP her değiştiğinde kayıtlarınızın manuel olarak güncellenmesini önlemek için, etki alanınız için Dinamik DNS ayarlayabilirsiniz.
Statik bir IP adresi düşünüyorsanız, bir tanesine sahip olmanın birçok farklı avantajı olduğunu hatırlamak önemlidir. Doğal olarak, dezavantajları da vardır. Statik bir IP adresi yapılandırmanın olumsuz yanlarından biri oldukça pahalı bir şekilde büyümesidir. Dinamik DNS genellikle çok daha taşınabilir bir seçenek olarak kabul edilir ve dinamik veya statik bir IP adresiniz olup olmadığını çalışmaya devam eder.
Dinamik DNS'nin çalışma şekli, bir ağ cihazına, aktif DNS yapılandırması, IP adresleri, yapılandırılmış ana bilgisayar adları ve bazı diğer bilgilerle birlikte, DNS sunucularını gerçek zamanlı olarak otomatik olarak değişmesini bildirme yeteneği vermektir. Bu normalde yönetici tarafından başlatılması gereken bir şeydir.
Dinamik bir DNS ayarlamanın temel faydalarından bazıları şunlardır:
Dinamik bir DNS'e geçmek oldukça kolay bir işlemdir ve bir işletme sahibi olmanız veya bir VPN yardımı ile uzaktan çalışmak, cihazlarınız için uzaktan erişime ihtiyaç duymak veya sadece kendi kişisel web sitenizi barındırmakla ilgilenip ilgilenmemeniz kolay olur. senin tarafında Dinamik DNS avantajına sahip.
Dinamik DNS'e geçmek için bu üstün avantajlardan bazılarını ve daha fazlasını düşünün ve web sitemizde bu sürecin nasıl kurulacağına ve başlayacağınıza dair birçok ders olduğunu unutmayın.
ClouDNS tarafından sunulan Dinamik DNS servisi, her A (IPv4) ve AAAA (IPv6) kaydıyla DynURL adlı benzersiz bir URL sağlar. Cihazlarınızda nasıl yapılandırabileceğiniz: