ClouDNS Anycast DNS network

ClouDNS has one of the best Anycast DNS networks in the world. In this way, we ensure great speed and experience for our customers. Our DNS network consists of 39 POPs located on 6 continents. We are constantly working to increase their number.

Using the DNS network of ClouDNS, you have guaranteed up to 1000% SLA (Service Level Agreement). Also, our DNS infrastructure synchronizes your settings simultaneously across all points of presence, so no additional action is required from your side, once you set up your zones.

If you haven't tried our services yet, you can take advantage of our 30-day Free Trial!

Anycast центрове за данни

North America / USA / AZ / Phoenix - New!

PhoenixNAP data center is the home of our services in Phoenix, Arizona. The facility has a high level of certification and premium-class equipment. The network upstream here is Path Network, providing good connectivity to the major Tier 1 carriers in the region and connection to the internet exchanges Phoenix IX and DE-CIX Phoenix. This POP makes our performance and DDoS protection in the US even better!

Сертификати: HIPAA; SOC 3; SSAE-16 Type 1; SOC 1; PCI-DSS; SOC 2 Type 2; SSAE-16 Type 2

North America / USA / FL / Miami - New!

Equinix MI1 data center located in Miami, Florida is has high level of security, connectivity, cooling, power quality and overall certification. Our network upstream here is Path Network providing us rock solid ddos protection capabilities combined with our own dns protection strategies. Tier 1 providers are NTT and PCCW, and connected exchanges are FLIX (largest in the state) and Equinix-Miami.

Сертификати: SOC 1 Type II; SOC 2 Type II; ISO 27001; NIST 800-53/FI; PCI DSS; HIPAA; ISO 22301

Europe / Norway / Sandefjord - New!

Terrahost's data center is built in 2018 in an old bunker. The room has thick walls and a massive door that gives the DC a good physical security. Located in Sandefjord the DC provides us good connectivity to Telenor, Telia, Global Connect, Altibox and overall good latency to the entire country. Additionally we are presented to the largest internet exchanges in the country - NIX, FIXO and FSIX.

Африка / Южна Африка / Йоханесбург - Hetzner's Data Centre Park

Центърът за данни Hetzner е централно разположен и лесно достъпен заедно от Йоханесбург и Претория. Той е енерго-ефективен, мрежово неутрален център за данни, който предлага сигурна и климатично контролирана среда. Благодарение на свързаността на този дейта център ние подобряваме нашето присъствие в Южна Африка до средно 30ms.

Азия и Океания / Хонг Конг - Equinix

Центърът за данни Equinix на Хонг Конг помага на компаниите да ускорят постиженията на бизнеса, като ги свържат с своите клиенти и партньори. Центърът за данни в Хонг Конг е бизнес център за 360 компании. Той е свързан с 85+ доставчици на мрежови услуги. Те могат също така да се свързват с клиенти и партньори в своята дигитална верига за доставки. Устройството на Хонконг е стратегически разположено в един от най-оживените центрове за международни финанси и търговия в Азия.

В дейта центъра в Хонконг имаме директна peer връзка до Китай с бърз транзит до China Unicom, China Telecom, Tencent, и Alibaba.

Сертификати: SSAE16/ISAE3402 SOC-1 Type II; ISO 27001

Азия / Индия / Мумбай

Нашият първи POP в Индия е базиран в дейта центъра на Web Werks, който се намира в Mumbai. Дейта центъра е свързан с основните Internet Exchanges в Индия - DE-CIX и NIXI. Те осигуряват нашето присъствие в Индия.

Азия и Океания / Сингапур - Equinix

Центровете за данни на Equinix в Сингапур заемат много от международните и регионалните мрежи, свързващи Южна Азия. Сингапурският ни обект е и водещата точка за достъп до една от трите световни три точки за peering. Сингапур е дом на операционния център Asia-Pacific Network на Equinix. Центърът за данни е свързан с повече от 195 доставчика на мрежови услуги.

Сертификати: SSAE16/ISAE3402 SOC-1 Type II; ISO 27001; PCI-DSS

Азия и Тихия океан / Тайван / Тайпе - HostingInside

Центърът за данни L.Y. Building на CHIEF TELECOM е домът на нашата мрежа в Тайпе, Тайван. Нашият мрежови доставчик HostingInside е добре свързан с всички големи доставчици на интернет и телекомуникационни услуги в страната, което ни позволява да покриваме целия вътрешен трафик на местно ниво.

Азия Пасифик / Япония / Токио - Path Network

Намираме се в един от центровете за данни на Equinix в Токио, Япония. Мрежовата свързаност е от нашия партньор Path Network с директна връзка към основните борси в страната - JPIX и BBIX. Свързани сме с NTT и някои от основните телекомуникационни доставчици в страната, което ни осигурява средна скорост и производителност в страната.

Сертификати: SOC 1 Type II; SOC 2 Type II; PCI-DSS; ISO 27001

Азия и Океания / Австралия / Сидни - SIS Group Data Center

SIS Group Sydney Data Center е съоръжение от световна класа, което работи с високоскоростни подсигурени интернет връзки и е добре оборудван, за да се справи с всяко изискване. Разположен в град Ватерло (само на 4 километра южно от централния бизнес район на Сидни), центърът за данни обслужва бизнеса в цялата градска зона в Сидни. Средата на центъра за данни на SIS Group е строго контролирана, за да гарантира, че хардуерът работи на оптимално ниво. Контролът на температурата и влажността, резервните електрозахранващи устройства, системите за откриване на вода и контрола за сигурност гарантират непрекъснат поток от данни. Центърът за данни също е свързан с оптични влакна с най-големите центрове за данни в Сидни.

Европа / България / София - Equinix

Equinix Data Center 3DC се намира в София, България. Центъра за данни има връзки към най-големемия network exchange и точка за peering в региона, Bulgarian Internet Exchange (BIX), и връзки към 30+ доставчици на мрежови услуги. Центърът за данни 3DC подобрява нашето присъствие във всички балкански страни.

Сертификати: ISO 27001; ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001; ISO 50001

Европа / Финландия / Хелзинки - Ficolo

Използваме центъра за данни на Ficolo, разположен в Хелзинки, за да разширим мрежата си във Финландия. С Ficolo имаме достъп до всички големи доставчици на интернет и телекомуникационни услуги в страната, което ни позволява да обработваме почти целия трафик на място. Името на центъра за данни е "The Air" и притежава сертификати ISO 27001, ISO 22301 и PCI DSS.

Европа / Франция / Париж - Virtua Systems (Scaleway DC2)

Virtua Systems предоставя колокационни и мрежови услуги в Scaleway DC2. Центърът за данни се намира в Париж, Франция, предпочитана точка за покриване на нуждите от трафик в цялата страна. С Virtua Systems имаме директен достъп до най-големите доставчици на интернет във Франция, като Orange, и до интернет борсите France-IX и Hopus.

Сертификати: pci-DSS, ISO 27001, HADS

Европа / Германия / Франкфурт - combahton (Interwerk)

Combahton IT предоставя колокация и услуги за DDoS защита в дейта центъра Interwerk Frankfurt. С combahton ние подобряваме не само нашето присъствие в Германия и Европа, но и нашата глобална DDoS защита. Като един от малкото доставчици на пазара, combahton стартира през 2013 с разработката на собствена DDoS защита. Днес те оперират високо напреднало и надеждно решение за защита. Анти-DDoS инфраструктурата е изградена на множество нива на защита. Лошият трафик е филтриран и намален чрез множество нива на филтрация, като финално трафика е филтриран от нашата система. Освен типичните сценарии като TCP, UDP, ICMP, IGMP, GRE и други мрежово базирани атаки, решението на combahton се справя също така и с Layer 7 атаки, които претоварват приложния слой с множество злонамерени заявки.

Европа / Италия / Милано - Servereasy (IRIDEOS)

Servereasy е нашият мрежови партньор в центъра за данни IRIDEOS, разположен в Милано, Италия. Имаме мрежова свързаност с всички основни мрежови оператори в страната и Milan Internet Exchange (MIX-IT), който ни позволява да насочваме целия трафик в Италия и да затваряме свързани страни към този център за данни.

Европа / Холандия / Steenbergen - Nedzone

Nedzone е премиум център за данни, разположен в Steenbergen, Холандия. Центърът за данни е мрежово неутрален и има връзка с големите световни и европейски телеком доставчици и network exchanges. Нашият мрежов партньор е NForce. Те ни предоставиха голям мрежови канал, в който можем да приложим нашите правила за защита от DDoS, което подобрява целия ни капацитет за защита на DDoS, както в локален така и в глобален мащаб. С информационния център Nedzone и мрежата на NForce имаме втора връзка в Холандия с основните Tier 1 доставчици и най-големите европейски network exchanges като AMSIX и DECIX. Нашето присъствие във втория център за данни в Холандия подобрява мрежовата ни подсигуреност и скалируемост в цяла Европа.
Сертификати: ISO 27001

Европа / Полша / Гданск - Artnet

Центърът за данни на Artnet в Полша, Гданск, има над 20-годишен опит в управлението на комуникациите в страната. Наличието на директна свързаност с Exatel и интернет борсите TPIX, Thinx и EPIX ни дава възможност да покрием почти целия местен трафик, осигурявайки максимална възможна производителност и най-ниска латентност за нашите клиенти тук.

Сертификати: ISO 9001

Европа / Румъния / Букурещ - iNES

iNES е нашият център за данни и доставчик на мрежови услуги по веригата, разположен в Букурещ, Румъния. POP е свързан с основните интернет централи - InterLAN и RoNIX, както и с директна свързаност с основните доставчици на интернет услуги и телекомуникационни оператори. С iNES можем да поддържаме почти 100% от трафика локално в страната.

Европа / Русия / Москва - MnogoByte

Центърът за данни MnogoByte е разположен в района на Москва, Русия. Мрежата в центъра за данни предоставя свързаност до всички основни интернет доставчици в Русия и свързаните държави. Свързването на центърът за данни на MnogoByte към нашата мрежа подобрява нашето представяне в държавата както за корпоративни, така и за крайни клиенти. Благодарение на много добрата свързаност тук, ние покриваме близко до 100% от целия Руски трафик вътре в държавата с възможно най-добрата скорост.

Европа / Испания / Мадрид - Ginernet (Interxion)

Ginernet е нашият доставчик на услуги нагоре по веригата, разположен в Мадрид, Испания. Той е базиран в Interxion Мадрид и има директна връзка с DE-CIX Мадрид и DE-CIX Лисабон, както и с Telefonica и други големи доставчици на интернет в страната. В момента успяваме да задържим над 50% от трафика на местно ниво в страната.

Европа / Швеция / Стокхолм - Glesys

Разположена в Стокхолм, Glesys предоставя пространство за колокация и мрежова свързаност. Покриваме почти целия трафик в Швеция и Норвегия, както и част от Дания. Имаме стабилна връзка с най-големите интернет доставчици в региона, като Telia, и интернет централи - Netnod Stockholm, IXOR, FIXO, NIX, Netnod Copenhagen и STHIX Copenhagen.

Европа / Швейцария / Лозана - AlpineDC

AlpineDC е нашият дейта център и мрежови доставчик в Лузана, Швейцария. Този POP ни предоставя достъп до големите транзитни доставчици в региона. Имаме директен достъп до RomandIX, намиращ се в Лузана и SwissIX, намиращ се в Цюрих. Допълнително, благодарение на AplineDC имаме достъп до DE-CIX, един от главните доставчици в Европа, и France-IX, ключов доставчик във Франция.

Европа / Турция / Истанбул - Premier DC

Premier DC е нашият център за данни и мрежови доставчик в Истанбул, Турция. Този POP осигурява достъп до основните доставчици на интернет услуги в страната. От това място поддържаме локалния трафик и обработваме всички заявки по-бързо от всякога.

Европа / Украйна / Киев - ColoCall

Colocall е един от първите центрове за данни в Украйна, създаден през март 2000 г. Центърът за данни се намира в Киев. Colocall ни дава достъп до най-големите доставчици и интернет централи в страната като UA-IX, GigaNET и DTEL-IX, което ни помага да поддържаме повече от 70% от трафика си локално в страната.

Европа / Великобритания / Лондон - Telehouse North

Намирайки се в Лондон Docklands, Telehouse North е един от най-добре свързаните центрове за данни в света с достъп до над 100 доставчика. Той е идеален център за данни за клиенти, които се нуждаят от ултра ниска латенция. Telehouse North е целенасочена стоманобетонна конструкция. Като първият създаден Colocation Data Center в Европа, Telehouse North предоставя на клиентите достъп до широка гама интернет доставчици. С 9717м2 техническо пространство този център за данни предлага високоеластична мощност и охлаждане за всички видове ИТ оборудване. 24-часовата охрана защитава обекта.

Сертификати: Quality Management System: ISO 9001

Северна Америка / Канада / Квебек / Монреал - eStruxture

Информационният център eStruxture се намира в центъра на Монреал, Канада. Той е свързан с големите доставчици на телекомуникационни услуги в страната. Центърът за данни подобрява нашето присъствие в страната и североизточния регион на САЩ.

Сертификати: SOC2 Type II; HIPAA; PCI DSS

Северна Америка / САЩ / Калифорния / Лос Анджелис

В центъра за данни на Psychz в Лос Анджелис, всички охлаждащи уреди са независими с двойно захранване, включително охладители, вентилационни и климатични системи (HVAC) за пълен контрол на климата. Уязвимата към грешки инфраструктура на обекта включва съоръжения за съхранение и дистрибуция на електроенергия с очаквана наличност от 99,995%. Разположен в непосредствена близост до сградата One Wilshire, сървърите могат да предоставят 100+ Gagabits в Meet-me-room в One Wilshire и 100+ Gigabits интернет капацитет. Центъра за данни предлага множество доставчици на интернет като Hurricane, China Unicom, Nlayer, Tinet, NTT, Comcast и др. С Psychz True DDoS Protection ние сме в състояние да смекчим атаките на layer 3/4, както и да защитим ефективно срещу layer 7, който атакува приложения, използвайки само малко количество трафик.

Equinix LA1 data center is our second POP in Los Angeles, California. Facility has a high level of certification and premium-class equipment. The network upstream here is Path Network, providing good connectivity to the major Tier 1 carriers (NTT, GTT) in the region and connection to the internet exchange Equinix Los Angeles. This POP makes our performance and DDoS protection capacity in the US better!

Сертификати: SOC 1 Type II; SOC 2 Type II; ISO 27001; NIST 800-53/FI; PCI DSS; HIPAA; ISO 22301

Северна Америка / САЩ / Джорджия / Атланта - Colocrossing

Центърът за данни в Атланта подобрява нашата скорост към Джорджия и свързаните щати. Центърът за данни Colocrossing ни осигурява директна връзка с XO Communications, Telia и Hibernia.

Северна Америка / САЩ / Илинойс / Чикаго

Чикагския център за данни е много важен за присъствието ни в Илинойс и цял централен САЩ. Colocrossing ни осигурява отлична връзка с GTT, което е един от основните Tier 1 доставчици ту. С Чикагския център за данни постигаме по-добра скорост и подсигуряване за цялата ни мрежа в САЩ.

Equinix CH2 data center is our second POP in Chicago, Illinois. Facility has a high level of certification and premium-class equipment. The network upstream here is Path Network, providing good connectivity to the major Tier 1 carriers (NTT, GTT, PCCW) in the region and connection to the internet exchange Equinix Chicago. This POP makes our performance and DDoS protection capacity in the US stronger!

Сертификати: SOC 1 Type II; SOC 2 Type II; ISO 27001; NIST 800-53/FI; PCI DSS; HIPAA; ISO 22301

Северна Америка / САЩ / Ню Йорк / Бъфало

Центърът за данни в Бъфало предоставя по-добра скорост, производителност и подисгуреност на нашата мрежа в Ню Йорк. Центърът за данни на Colocrossing е много добре свързан с големите Tier 1 доставчици в региона - Telia и XO.

Северна Америка / САЩ / Ню Йорк

Центърът ни за данни в Ню Йорк се намира в емблематичната сграда 111 8th Avenue, дом на много големи компании, включително Google и Ebay. Заемаме пространството на 12-ия етаж в центъра за данни на XO Communications. Ние сме свързани с мрежата на ColoCrossing, която работи с големите Tier 1 доставчици в региона - NTT, Level 3 и GTT.

Equinix NY9 data center is our second POP in New York City. Facility has a high level of certification and premium-class equipment. The network upstream here is Path Network, providing good connectivity to the major Tier 1 carriers (NTT, GTT, PCCW) in the region and connection to the internet exchange NYYIX New York and DE-CIX New York. This POP makes our performance and DDoS protection capacity in the US stronger!

Сертификати: SOC 1 Type II; SOC 2 Type II; ISO 27001; NIST 800-53/FI; PCI DSS; HIPAA; ISO 22301

North America / USA / TX / Dallas

Dallas is important location in United States where multiple networks and internet exchanges are connected each other. This is why we have two points of presence here:

We are in the one of Equinix data centers in Dallas, US. The network connectivity is from our partner Path Network with a direct link to the major exchanges in the region - DE-CIX Dallas and Equinix Dallas. We are also connected to NTT, GTT and PCCW providing us best possible performance in the region.

Сертификати: SOC 1 Type II; SOC 2 Type II; ISO 27001; NIST 800-53/FI; PCI DSS; HIPAA; ISO 22301

Далас е място, в което са свързани множество мрежи, централи и кабели. Градът е много важно място за САЩ. Ето защо ClouDNS свърза втори център за данни в града. С Colocrossing постигаме по-добра резервираност, а центърът за данни добавя допълнителни потоци Tier 1 и Tier 2 към нашата мрежа в Далас.

Северна Америка / САЩ / Вирджиния / Ашбърн - Psychz Networks

В Psychz Ashburn дейта центъра ние използваме цялата мрежова инфраструктура на Psychz Networks. Това подобрява нашето регионално представяне в САЩ и нашита глобална DDoS защита. Ashburn дейта центъра ни свързва към най-важните доставчици на интернет в региона.

Северна Америка / САЩ / WA / Сиатъл

Нашият дейта център в Сиатъл се намира в една от емблематичните сгради в града - Westin билдинг, която е дом на множество мрежи и доставчици на облачни услуги в региона. Нашият мрежови партнъор - Astute Internet, ни предоставя отлична връзка с главните Tier 1 доставчици в региона - Leve3, CogecoPeer1, Shaw, и GTT, и ни свързва към основния Internet Exchange - SIX, къдети се генерират повече от 1TB трафик. Това подобрява нашето присъствие по целия западен бряг на Щатите. От нашия дейта център в Сиатъл имаме и директен peering към Internet Exchange във Ванкувар - VANIX. Връзката ни с Ванкувър подобрява нашето присъствие в цяла западна Канада.

Южна Америка / Бразилия - Durand

Центърът за данни Durand е разположен в Сао Пауло, Бразилия. Той е много добре свързан към всички локални network exchanges и има директна връзка с множество доставчици в региона. Свързаността в този център за данни подобрява в пъти нашето Anycast DNS представяне в цяла Южна Америка.

Повече информация за ClouDNS Anycast DNS

Безплатен DNS
Безплатно завинаги
 • 4 Unicast DNS сървъри
 • 1 DNS зона
 • 50 DNS Записи
 • 500K DNS заявки на месец
 • 1 Mail forward
 • Dynamic DNS
 • Уеб пренасочвания
 • 24/7 поддръжка на Live чат
Регистрирай се
Премиум DNS
Започващо от:
$2.95/месец
 • Всички безплатни и разширени функции
 • +4 Anycast Премиум Сървъри
 • Повече зони, записи, заявки и препращане на мейли
 • DNS Failover & DNSSEC
 • Безплатно мигриране на зони
 • 24/7 поддръжка на Live чат
 • 1,000% Uptime SLA
 • Започва от $2.95/месец
Сравни плановете
DDoS Protected DNS
Започващо от:
$5.95/месец
 • Всички безплатни и разширени функции
 • +4 Anycast Защитени Сървъри
 • Повече зони, записи и mail препращания
 • Неограничени заявки за месец
 • DNS Failover & DNSSEC
 • Безплатно мигриране на зони
 • 24/7 поддръжка на Live чат
 • 10,000% Uptime SLA
 • Започва от $5.95/месец
Сравни плановете
GeoDNS
Започващо от:
$9.95/месец
 • 4 Anycast DNS сървър
 • Ценово ефективно. Без допълнително таксуване.
 • Множество опции за таргетиране по геолокация
 • Поддръжка на EDNS-client-subnet
 • DDoS Protected
 • DNS Failover & DNSSEC
 • Безплатно мигриране на зони
 • 24/7 поддръжка на Live чат
 • 10,000% Uptime SLA
 • Започва от $9.95/месец
Сравни плановете
Бисквитките (cookies) ни помагат да доставяме нашите услуги. Когато използвате нашите услуги, Вие се съгласявате и приемате използването на бисквитките (cookies). Прочети повече