Anycast DNS

Unicast протоколът е реликва от миналото и не отговаря адекватно на нуждите на клиентите. Липсата на възможност за смекчаване на атаките на DDoS в световен мащаб, по-ниска dns латенция в различните страни или правилно балансиране на натоварването на различни места. Anycast DNS е билетът за бърз и в същото време надежден DNS!

ClouDNS разполага с Premium Anycast DNS услуга във всеки от нашите Anycast DDoS Protected DNS планове, които направихме за Вас (вижте Anycast DDoS Protected DNS плановете). Ние максимално увеличаваме скоростта, минимизираме времето на престой и осигуряваме на клиентите си възможно най-високата гаранция за качество (SLA) за всяко наше глобално местоположение. Нашите клиенти имат пълна резервираност и надеждност в нашата мрежа с намалена латенция на всеки континент.

Anycast DNS: Определение

Anycast DNS е обикновен и прост, по-добър избор за DNS, но нека да отстъпим малко и да дадем основно определение за това как работи Anycast DNS.

Чисто техническата дефиниция посочва, че "Anycast DNS е мрежово адресиране и маршрутизация, в която дейтаграми от един единствен подател се насочват към топологически най-близкия възел в група от потенциални приемници". Това може да е малко сложно за разбиране, така че нека обясним концепцията по-семпло.

Anycast DNS е семпла концепция - можете да достигнете до една дестинация по много различни пътища. Вместо всичкия трафик да се спусне по един маршрут, Anycast DNS използва няколко местоположения, които получават заявките, но в различни географски местоположения. Целта тук е мрежата да намери най-краткия път за потребителя към конкретен DNS сървър.

Предимствата на Anycast DNS

Сега, след като разяснихме основите и дадохме основна дефиниция на Anycast DNS, позволете ни да разгледаме подробностите. Това са някои от безспорните предимства, които получавате, когато използвате Anycast DNS мрежата на ClouDNS:

  • Балансиране на натоварването / Повишаване на скоростта: ClouDNS използва 23 POPs (точки на представяне) в свията Anycast мрежа - налични за всеки домейн. Това има непосредствен позитивен ефект на вренети за отговар тъй като запитванията се разпределят по географско положение и натоварване на сървърите.
  • Подобрена надеждност: Забравете проблемите, свързани с престой и ефективност - нашата Anycast мрежа има множество географски разпределени сървъри, които прерутират трафик от всички POPs, когато има проблеми, които влошават производителността. Нашата цел е да предоставим най-високата гаранция за качество (SLA), когато е възможно.
  • Множество доставчици на DDoS защита: DDoS атаките бързо се неутрализират благодарение на голям брой доставчици на DDoS защита, които локализират DDoS атаките, ограничават ги само до част от Anycast DNS мрежата ни, свеждайки до минимум риска от прекъсване (downtime).
  • Множество центрове за данни за филтриране на DDoS: Нашият допълнителен слой за сигурност открива злонамерен трафик и почиства трафика, преди да влезе в нашата мрежа от DNS сървъри.
  • Реално оборудване на всяка точка на представяне (POP): Забравете за ненадеждни DNS прокси сървъри! Използваме реален хардуер за всеки POP, като по този начин намаляваме първоначалното време за отговор за всеки домейн, което го прави почти моментално.
  • Мониторинг на маршрутите на всяка точка на представяне (POP): Нашата система автоматично анализира най-кратките пътища за нашите POPs, както местни, така и глобални, и ги пренасочва през географската локация с най-ниска латенция без прекъсване (downtime).
  • Dual Stack мрежа: Нашата Anycast мрежа работи както по IPv4, така и по IPv6, достъпни за всеки от нашите POPs.
  • Автонпомна система: Това, което наистина поставя системата ни в своя собствена лига, е нейните автономни отговори в рамките на 15 секунди. Голямо предимство, тъй като намалява времето за човешка намеса.
  • Поддръжка: Независимо кой ден, независимо кога, Вие имате денонощна поддръжка без почивка. ClouDNS осигурява постоянен, непрекъснат мониторинг и поддръжка на мрежата.

DDoS Business

$17.95/месец

DDoS Professional

$4.95/месец

StartUP

$5.00/месец

Personal

$2.00/месец
DNS зони: 250 50 100 40
DNS Записи: Неограничени Неограничени Неограничени Неограничени
DNS заявки на месец: Неограничени Неограничени Неограничени Неограничени
DDoS Защита: yes yes no no
More details More details More details More details
Completely free trial. No credit cards required. No tricks.

Need a custom quote?

Please write us at sales@cloudns.net for a custom quote, additional zones or set up of a branded DNS service.

Бизквитките (cookies) ни помагат да доставяме нашите услуги. Когато използвате нашите услуги, Вие се съгласявате и приемате използването на бизквитките (cookies). Прочети повече